Boczek pieczony faszerowany . Co podać gościom na stół?
Na polskich stołach coraz częściej spotkać możemy takie wspaniałe dania, jak choćby boczek pieczony faszerowany. Przygotowanie takiego boczku nie jest wcale zbyt trudne czy czasochłonne, ale jego smak jest wyjątkowy. Być może dlatego właśnie coraz częściej decydujemy się na tak wyśmienite dania, zwłaszcza kiedy chcemy ugościć bliskich w związku z ważną uroczystością. Wesele, urodziny, rocznica ślubu czy święta w gronie bliskich to idealna okazja, aby zaserwować krewnym i znajomym ten wspaniały wypiek. W zależności od upodobań można przygotować różne rodzaje farszu.
Boczek pieczony faszerowany
Do boczku idealnie pasują śliwki czy inne owoce suszone, ale również można pokusić się o bardziej wytrawny farsz. Boczek pieczony faszerowany grzybami wydaje się być niezwykle popularny zwłaszcza w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Zaś latem można pokusić się nawet o sos śliwkowy wykonany ze świeżych owoców. Bez względu na to, jaki farsz wybierzemy, bez wątpienia taki boczek przypadnie do gustu wszystkim gościom, a smak boczku z farszem pozostanie w pamięci na długi czas. Warto sięgać po tak wyjątkowe potrawy zwłaszcza w wyjątkowych okazjach.