Różne rodzaje i gatunki wędlin w sklepach – polędwica bostońska
Jeśli udamy się na zakupy do sklepu mięsnego, czy też sklepu spożywczego z działem mięsnym, bez wątpienia rzuci się nam w oczy mnogość różnego rodzaju mięs, wędlin i kiełbas. W naszej polskiej tradycji od wielu już lat widoczne jest upodobanie do mięs i produktów mięsnych. Być może własnie dlatego polskie wędliny, mięsa i kiełbasy występują w tak wielu gatunkach i rodzajach.
polędwica bostońska
Przetwórnie mięsne i zakłady niemal prześcigają się w oferowaniu coraz to ciekawszych i nowszych kiełbas czy wędlin. Część z nich jest dodatkowo przyprawiana, inne wyróżnia gatunek mięsa i jego niepowtarzalny smak. Przykładem może być choćby polędwica bostońska, której smak urzekł już wielu klientów i coraz chętniej jest ona kupowana, by wraz z serem czy warzywami znalazła się na chlebie. Choć w sklepach znajdziemy więcej różnych gatunków polędwicy, to właśnie polędwica bostońska od niedawna zaczęła cieszyć się coraz większym upodobaniem ze strony klientów. Być może największy wpływ na to ma jej wyjątkowy smak i aromat, który wypełnia niemal cały dom, kiedy na stole znajdzie się ta wyjątkowa polędwica.